ponedjeljak




Spektakl -Viteški dani u Vrani

od 26. do 29. kolovoza održavaju Dani vitezova i templara u Vrani.

Oživljavanje srednjovjekovne povijesti uz obilje jela, pića i zabave Program je započeo svečanim Mimohodom vitezova, dama i pratnje središtem Pakoštana, a završava turskim napadom na utvrdu Vranu - prikazom srednjevjekovne opsade i bitke uz korištenje srednjevjekovnih bojnih mašina - katapult, balista, ovan. Spektakl organizira Udruga Vitezova vranskih u suradnji s Udrugom vitezova zelengradskih, Općinom Pakoštane i lokalnom turističkom zajednicom.. u Vrani.


Između ostalih,u subotu nastupali su i članovi KUD-a Kralj Zvonimir Knin u srednjovijekovnim kostimima,i djeca Mali vitezovi kralja Zvonimira sa srednjovijekovnim plesovima.Članovi KUD-a izrađivali su i zlatnik kralja Zvonimira originalni kninski suvenir.



















_

___________________________________________________
____________________________________________________

I ove godine Dječje kazalište Pinokio nastupalo je na Festivalu ruralne kulture.Djeca su se predstavila sa nekoliko srednjovijekovnih plesova iz predstave Legenda o Kninu.Osim njih nastupali su i Dječji folklorni ansambl Zvončići i folklorno društvo Napredak.Program su vodile na duhovit način Mia Hržić i Barbara Ravlić.
FRK
Festival ruralne kulture




___________________________________________
Članovi KUD-a Kralj Zvonimir izrađuju novčić kralja Zvonimira. Alat je izrađen prije više od 3 godine za prve Zvonimirove dane.Jedna strana prikazuje kninsku tvrđavu,štit kralja Zvonimira sa njegovom krunom i mačem ,dok druga strana prikazuje 1 Zvonimir i pleter,Likovno rješenje novčića,Nada Hržić.
Novčić u srednjovijekovnim kostimima izrađuju,u Kninu 5.8., u Koprnu 8.8., Festival ruralne kulture u Kninu 21.8. članovi KUD-a- Mia Hržić,Anastazija Jović,Vesna Ravlić ,Nada Hržić.
Novčić je u posljednje 3 godine postao najoriginalniji kninski suvenir.
-------------------------------------
ZLATNIK KRALJA ZVONIMIRA











KOPRNO


____________




































_












_____________-----------------------------------------------------------
OLUJA
5.Kolovoz 2010 Knin

Članovi KUD-a Kralj Zvonimir i alat za izradu zlatnika kralja Zvonimira.










Nema komentara: