MJUZIKL KRALJ ZVONIMIR


 ______________________________________________________________________________
MJUZI
KL "KRALJ ZVONIMIR" U KAŠTEL SUĆURCU
http://ok5.blog.hr/

Još jedan nastup kazališta Knin, ovaj put Mjuzikl Kralj Zvonimir vidjela je kaštelanska publika.Nepotrebno je spominjati da je publika oduševljena.Većina publike sastojala se od djece koji su najveći kritičari.
Na kraju su se kaštelanska djeca slikala sa kraljem i kraljicom i ostalim glumcima iz mjuzikla.a nakon nastupa normalno ,fešta
IZ MEDIJA-NOVINE,INTERNET_________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________KRALJ
ZVONIMIR POZDRAVIO NINJANE
19.srpnja na ljetnoj pozornici Grada Nina, kralj Zvonim pozdravio je Ninski puk.
Kninsko ka
zalište»Knin» predstavilo se publici sa svojim mjuziklom «Kralj Zvonimir».
Vrhunska gluma kralja i i kraljice ostavili su publiku bez daha.Glumci kazališta koje čine domaćice,radnici,djeca,sasvim obični građani prešli su granice amaterizma.
Savršena organizacija domaćina upotpunila je cjelokupni doživljaj.
Velike pohvale treba usmjeriti prema Mirjani Knežević koja je i organizirala dolazak članova kazališta u Nin.


vidi još

IZ MEDIJA-NOVINE,INTERNET________________________
______________________________________________________________


kraljzvonimir_naslovna.jpg

Sinoć je na ljetnoj pozornici pored crkve u Supetru nastupilo kazalište iz Knina s izvedbom mjuzikla "Kralj Zvonimir" u sklopu "Supetarskog lita 2008".
Dan prije kazalište je izvelo mjuzikl u Nerežišćima pred oduševljenom publikom.

Prepuno gledalište ljetne pozornice iza župne crkve Navještenja Marijina došlo je pogledati prvi kninski mjuzikl nastalim na inicijativu Supetranke Nade Hržić, koja potpisuje i scenografiju, a potporu za stvaranje mjuzikla pružilo joj je i Ministarstvo prosvjete obrazovanja i športa kroz projekt edukacije djece i odraslih o hrvatskoj kulturnoj i povijesnoj baštini.

Scenarist, režiser i glavni glumac je Ante Nadomir Tadić Šutra, a u prvome kninskom mjuziklu osim glumaca amatera iz kazališta "Knin" sudjeluju dječji folklorni ansambl "Zvončići" i Kulturno umjetničko društvo "Kralj Zvonimir".

gallery1gallery1gallery1
gallery1gallery1gallery1
gallery1gallery1gallery1

Tekst: Hrvoje Akmadžić, fotografije: Predrag Mandić - Peđa / braconline.com.hr


-----------------------------------------------------------------------------------------------

KN
INSKI MJUZIKL "KRALJ ZVONIMIR" U ŠIBENSKOM KAZALIŠTU
Nakon Knina,Solina,Benkovca i Gospića kninsko kazalište „Knin“ predstavilo se sa velikim uspjehom i u kazalištu u Šibeniku.Gromoglasni pljesa
k publike rekao je svoje,a moglo bi se reći da je ovaj nastup kazališta bio najbolji do sada, sa najviše emocija i suza nakon
četvrtog čina.
Ante Nadomir Tadić Šutra i ovaj put je ostavio publiku bez daha,svojim glumačkim sposobnostima,ovjekovječivši ulogu kralja Zvonimira, a ne zaboravimo da je on i ujedno tekstopisac i režiser samog mjuzikla. Kao što već znamo glazbu za ovaj mjuzikl napisao je Davor Jašek a solisti su Željka Lovretić,Marko Buzuk, Božo Anić Kaliger,Tvrtko Kaić i Irena Matas koja je ovjekovječila ulogu kraljice Jelene. Iako je imala samo tjedan dana kako bi se pripremila za glavnu ulogu, Irena je briljantno odradila taj zadatak.
Cijela ekipa kazališta doprinijela je velikom uspjehu ovog mjuzikla. Osim gore navedenih potrebno je spomenuti :Tvrtko Kaić-pomoćnik režisera,tehnika i rasvjeta,Nada Hržić- scenografija i idejni začetnik mjuzikla,
Radmila Pezer i Željka Lovretić kostimografija,
Ostali glumci- Ana Tadić Šutra, Anđela Jurčević,Elektrina Skelin, Marko Anić Milić, Matej Kaić, Mia Hržić, Mićo Miljković, Predrag Matas, Jagoda Stivilović, Davor Grabovac, Božena Mudrinić, Ivana Mlikota, Ana Teskera,Marina Markanović.
Kninsko kolo kroz mjuzikl predstavili su DFA-Zvončići - KUD-a Kralj Zvonimir,a posebno je potrebno zahvaliti se Branki Babić koja se brine o djeci našim malim Zvončićima.
Scenski nastup upotpunila je Tanja Metikoš sa svojom ples
nom skupinom.
Sve u svemu izvrsna složna ekipa kazališta Knin stvorila je jedan odličan uradak kojim se kninjani mogu ponositi.
Sljedeći nastupi slijede u Nerežišćima i Supetru na otoku Braču।

vidi još

IZ MEDIJA-NOVINE,INTERNET

________________________________________________________________
__________________________________________________________________
Povodom 932. obljetnice krunidbe Kralja Zvonimira u Domu kulture u Solinu održan je mjuzikl "Kralj Zvonimir" novoosnovanog kazališta "Knin". Pri kazalištu djeluju amateri koji su se kroz taj projekt prvi puta susreli s daskama koje život znače, a pridružili su im se i dječji folklorni ansambl "Zvončići" te "Show Time" KUD-a Kralj Zvonimir iz Knina.

Radi se o prvom kninskom mjuziklu čiji je inicijator Nada Hržić (potpisuje i scenografiju), a potporu joj je pružilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa kroz projekt edukacije djece i odraslih o hrvatskoj kulturnoj i povijesnoj baštini. Premijeru je mjuzikl doživio 4. listopada u K ninu, a kako napominje Ante Nadomir Tadić Šutra koji potpisuje tekst, scenarij, režiju te glavnu ulogu,dok je glazbu napisao Davor Jašek. Tehnički dio izvanredno je odradio Tvtko Kaić.Solin je izabran zbog dubokog prijateljstva tih kraljevskih gradova koje postoji još od 11. stoljeća. Naime, kralj Dmitar Zvonimir je upravo 8. listopada 1075. godine okrunjen u solinskoj tzv. Šupljoj crkvi, nakon čega je stolovao u Kninu, pa je kroz ovaj mjuzikl to prijateljstvo na najbolji načina zaokruženo.

Posebna pozornost u predstavi posvećuje se starom hrvatskom jeziku, iako je Šutra napravio kombinaciju starog i standardnog jezika da bi bio prihvatljiviji publici, posebice djeci kojoj je predstava prvotno i namijenjena.

Nakon Solina Kninjani u nedjelju nastupaju u Benkovcu, zatim u Gospiću i s tim će zatvoriti nastupe za ovu godinu. Ipak, možemo očekivati daljne nastupe, jer kako nam je rekao Šutra, već su stigli pozivi za nastupe u Sinju, Vrlici i Zagrebu, a u planu je nastup i u Mađarskoj zbog porijekla kraljice Jelene, žene kralja Zvonimira. Također, među talentiranom ekipom novih glumaca već su se rodile ideje za nove predstave, a obećali su kako će Solin biti nezaobilazna pozornica.

IZ MEDIJA-NOVINE,INTERNET