Nada Hržić - životopis

 Nada Hržić kninska slikarica i umjetnica

Rođena u Zadru 1966, djetinjstvo provela u Supetru na Braču, a umjetnošću se bavi od malih nogu. Svoju prvu izložbu postavlja sa nepunih 16 godina, te se od tada redaju mnogobrojne samostalne i zajedničke izložbe. Piše I ilustrira slikovnice,do sada su joj tiskane slikovnice “Pazi mina” I Smećko Smečkić”, Ilustrira zbirke pjesama.Nakon doseljenja u Knin aktivno se bavi organiziranjem kulturnih događanja u gradu.Jedna je od osnivača Likovne udruge Knin i Dječjeg amaterskog kazališta  «Pinokio».Inicijator je mnogih humanitarnih akcija.Član je Kulturnog vijeća grada Knina ,Matice Hrvatske i tajnica je KUD-a kralj Zvonimir.Piše tekstove za predstave Pinokia, režirala je i snimala amaterski film « Bez nasilja molim »,idejni je začetnik  prvog kninskog  mjuzikla “Kralj Zvonimir”, a potpisuje i scenografiju. Također je i idejni začetnik  i organizator manifestacije "Zvonimirovi dani".
2012 godine zajedno sa Paškom Ivanovićem predsjednikom KUDa "Kralj Zvonimir" osniva Povijesnu postrojbu "Vitezovi kralja Zvonimira",koji trenutno broje 10 članova.
 Osim navedenoga izrađuje nakit, bavi se šivanjem i izradom suvenira,.Voditeljica je Galerije Kreativni kutak koja se nalazi na Novoj tržnici u Kninu, gdje se mogu pronaći radovi kninskih umjetnika.
kontakt 
nada.hrzic@gmail.com
mob-095 877 8685

Nema komentara: