utorak

NOVA PREDSTAVA DJEČJEG KAZALIŠTA PINOKIO
"GRAD VRAČEVA I UMJETNIKA"
Ove godine Dječje kazalište Pinokio obilježava 10 godina rada. Obljetnicu će proslaviti 14.06.2013 na kninskoj tvrđavi predstavom "Grad vračeva i umjetnika" . Ujedno će tom predstavom svečano otvoriti petu po redu najveću kninsku manifestaciju Zvonimirovi dani.
Grad vračeva i umjetnika je bajkovita priča o Kninu u razdoblju od prije Krista do danas. Priča je obrađena   prema istoimenoj knjizi  pisca i novinara Ivice Šimića .
Tekst-Ivica Šimić, scenografija i režija - Nada Hržić

Glumci kazališta su djeca između 4 i 14 godina.Dječje kazalište Pinokio krenulo je sa radom 2003 g i  djeluje pri KUD-u Kralj Zvonimir. Osnovano je 2003 donacijom USAID-a,a svečano ga je „krstila“ naša slavna glumica Anja Šovagović Despot.
Djelovanje je usmjerilo ne samo na zabavne i poučne predstave za djecu,već i na edukativne predstave poput opasnosti od mina, opasnosti koje roditelji dovode svoju djecu držeći oružje u kućama, nasilje među djecom, ekologija…
.Kazalište je i službeni koordinator Hrvatskog centra za razminiranje,i u skladu s time djeluje na području naše zemlje obilazeći škole i dječje vrtiće sa predstavama Pazi mina i Opasna igra. Do sada su ove predstave vidjela djeca u školama i vrtićima diljem Hrvatske..
Voditeljica kazališta Nada Hržić

1.dio.Radio Knin Dječje kazalište Pinokio --emisija Veliki odmor




2. DIO,.Radio Knin Dječje kazalište Pinokio --emisija Veliki odmor







Nema komentara: